Qui som nosaltres?

Pirates de Catalunya (PIRATA.CAT) és un partit polític que forma part del Moviment Pirata Internacional, originat a Suècia l’any 2006.

L’ideari pirata se centra en els següents eixos:

  • Drets Humans: defensa i promoció dels drets fonamentals.
  • Democràcia Directa: totes les persones tenen dret a participar en els processos de decisió i a votar les propostes referents als seus àmbits de govern. Pirates de Catalunya disposa d’un sistema de participació obert a tots els afiliats per a la presa de decisions.
  • Transparència i Open Data: és necessari implementar mecanismes de transparència que permetin el control de la població sobre la gestió dels recursos públics. Pirates de Catalunya publica totes les seves factures a l’apartat de comptes del seu web.
  • Accés a la Cultura, el Coneixement i la Informació: promoció de l’accés a la cultura, el coneixement i la informació, per tal d’assolir una societat lliure i informada que permeti una bona implantació de la democràcia directa.

Pirates de Catalunya a Girona

Pirates de Catalunya ha tingut una presència continuada a la ciutat de Girona des de l’any 2010, on es presenten per primer cop amb una llista pròpia per a les Eleccions Catalanes. Des de llavors ens hem presentat a gairebé totes les convocatòries electorals, incloent les eleccions europees on hi ha hagut representants gironins a la llista de la Confederación Pirata per a les europees de 2014.

Per a les eleccions municipals de 2015, Pirates es va presentar juntament amb Lluitem Amb Tu (LAT) i diversos representants del Cercle Podem de Girona a dins de la candidatura municipalista Compromís amb Girona.

A dins de la província, Pirates té presències destacades a la Mitja Costa Brava (Palamós) i a la Selva Marítima (Blanes).