Pirates de Girona aposta per Guanyem Girona per fer efectives les seves propostes socials i tecnològiques

 

En les darreres eleccions municipals, que van tenir lloc el passat 2015, Pirates de Girona va participar en la candidatura municipalista de Compromís Amb Girona. Aleshores, els resultats no ens van ser favorables i no vam treure cap representació al consistori. Tot i així, considerem que tant la candidatura creada aleshores, com aquests anys seguint de prop la política municipal amb mirada crítica, ens han aportat un bagatge importantíssim, sobretot pel que fa l’activisme i la coneixença del material humà i de la realitat social de la nostra ciutat.

En plena efervescència independentista i a menys d’un any vista de noves eleccions, tot això ens ha dut a apostar pel projecte de Guanyem Girona, una candidatura ciutadana on nosaltres participem amb moltes ganes de guanyar per posar fi a la política convergent que actualment la ciutat pateix. Els nostres nous companys i companyes de viatge ens asseguren un trajecte emocionant i ja hem començat a treballar amb ganes!

Volem incidir en la ciutadania, en tots els gironins i gironines que tenen ganes de veure canvis a la seva ciutat. Per això sortirem als carrers de tots els barris i intentarem entrar a les llars dels gironins amb afecte però, sobretot, escoltant les necessitats que ens vulguin transmetre.

Com a Pirates, la nostra aportació essencial a la candidatura de Guanyem Girona és clara: la defensa dels drets humans per damunt de tot, la defensa de la democràcia directa i real, entenent la participació en tots els àmbits com a pilar base d’aquesta i, a nivell de país, la construcció de la República, per a la qual cosa, tant els ciutadans de Girona com el conjunt del poble català van votar per fer-la possible l’1 d’octubre del passat any.

Així mateix, volem bastir la candidatura de Guanyem Girona amb els principis i ideals que sempre hem defensat des de Pirates de Catalunya, sobretot en els aspectes més socials i que més han mancat al govern de l’actual legislatura. En aquest sentit, és fonamental la lluita per l’assoliment de la igualtat real entre homes i dones, així com protegir els drets dels col·lectius més vulnerables, com són els immigrants, les minories ètniques o el col·lectiu  LGTBIQ+

Tampoc volem deixar de banda el pal de paller pel qual sovint se’ns coneix: la relació que establim entre l’ús de les TIC i la democràcia directa i participativa. Els Pirates defensem l’ús de tecnologia lliure en tots els nivells de l’administració pública, així com l’ús de tecnologia lliure i auditable per part de la ciutadania.

Volem fer de Girona una ciutat tecnològicament de referència, amb propostes com una OPV 5G municipal, amb una intranet o amb una VPN pròpia de la ciutat. Igualment, trobem que és imprescindible restringir l’ús d’aplicacions privatives a sistemes públics de la ciutat i garantir l’accessibilitat a tots els tràmits i gestions amb l’ajuntament per a tothom, sense llicències ni obligacions d’usar sistemes operatius o programari privatiu. Caldria començar, per exemple, amb un servei de correu electrònic segur, sense interessos empresarials i que sigui públic i gratuït.

En resum, Pirates de Girona portarà a Guanyem Girona projectes, que, tot i que a dia d’avui altres partits comencen a parlar-ne, nosaltres ja reivindicàvem i treballàvem per assolir-los l’any 2010. Conceptes com són la participació, la transparència democràtica i la democràcia directa. És per això que Guanyem Girona és per a nosaltres la plataforma imprescindible per passar dels conceptes a les accions. A projectes reals per a la nostra ciutat, on la ciutadania se situï en el centre de les nostres polítiques.

Per una Girona més Pirata, Guanyem Girona!